Close

Onderhoud

Edilcol - Een vooraanstaande partner van Eurostone

Dankzij zijn dertigjarige praktijkervaring en zijn samenwerking met de belangrijkste onderzoekslaboratoria ter wereld is het Italiaanse bedrijf Edilcol uitgegroeid tot dé specialist in onder meer lijm- en voegproducten voor de bouwsector. Edilcol biedt de bouwprofessional én de doe-het-zelver niet alleen kwalitatief hoogstaande producten en geavanceerde technische oplossingen, maar ook een extreme fl exibiliteit om zich aan te passen aan technische en commerciële evoluties.

Edilcol is een gerenommeerd leverancier van speciale producten voor een aantal van de belangrijkste producenten van cementen, lijmen en voorgemengde bouwproducten in en buiten Italië. Met de lancering van het nieuwe gamma Professional Line richt Edilcol zich nu ook resoluut op de groot- en detailhandel, met ronduit uitzonderlijke voorwaarden in vergelijking met alle bekende producten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Edilcol Professional Line: zeer gespecialiseerde, veilige en biocompatibele oplossingen en producten voor bouwprofessionals en doe-het-zelvers. Dus waarom tevreden zijn met een gewoon product?

Bekijk handleiding

Onderhoudstypes

De juiste formule naar een onderhoudsvriendelijke vloer… Wat doe je na de plaatsing van uw tegels… Eenmaal uw tegels geplaatst zijn helpen wij u ook graag verder… Een foutief onderhouden vloer kan aan de basis liggen van ergernissen in het dagelijkse onderhoud. Lees aub aandachtig de tekst hieronder en

mocht u toch nog vragen hebben dan helpen we u natuurlijk ook graag verder.

Onderhoudstype 1: Keramische Tegels

Onderhoud Keramische Tegels

R 83 concentraat: 1ste reiniging, cementsluier en bouwvuil verwijderaar, vloer nat maken zodat de voegen verzadigd zijn, R 83 verdunnen 1 op 3 – 4 , verdelen over de vloer, nat op nat aanbrengen, 10 min. laten staan, schrobben en naspoelen.  Opgelet : R 83 tast natuursteen, chroom, enz….. zuurgevoelige oppervlaktes aan.

Periodiek: 2 x per jaar: R 57 concentraat 1 op 5-8 verdunnen en aanbrengen zoals hierboven.

P15 concentraat:  kopje in emmer warm water en dweilen, niet nadweilen.

Voor al deze producten raden wij steeds aan om de bijsluiter aandachtig te lezen en indien u hierover vragen heeft met ons contact op te nemen.

Onderhoudstype 2: Natuursteen

R 55 concentraat: 1ste reiniging, cementsluier en bouwvuil verwijderaar, vloer nat maken zodat de voegen verzadigd zijn, R 55 verdunnen 1 op 2-3, verdelen over de vloer, nat op nat aanbrengen, 25 min. laten staan, schrobben en naspoelen. Periodiek : 2 x per jaar : R 55 1 op 5-8 verdunnen en aanbrengen zoals hierboven.

S 34 Vlekstop: puur aanbrengen (lakrolletje, niet pluizende doek) op een droge, propere vloer. Eerst uitproberen op stenen die over zijn.

P24 concentraat: kopje in emmer warm water en dweilen, niet nadweilen.

Voor al deze producten raden wij steeds aan om de bijsluiter aandachtig te lezen en indien u hierover vragen heeft met ons contact op te nemen.

Onderhoud Natuursteen

Onderhoudstype 3: Parket

Onderhoud Parket

Na het plaatsen van uw voorbehandelde parket is het noodzakelijk om de volgende stappen te doorlopen.

Woca Olie Conditioner (naturel of wit) aanbrengen op een stofvrije parket. Dit product zal u om de 3 maanden (kwartaal/seizoen)terug aanbrengen. Het product zal ervoor zorgen dat de oliecomponenten onderhouden worden zodat de vloer er schitterend blijft uitzien. Meng 250 ml olie conditioner in 5 liter lauw water. Behandel de vloer met een licht uitgewrongen dweil of wringmop in de lengterichting van het hout. Laat de vloer minstens 2 uur drogen alvorens terug te betreden. Het is aan te bevelen een oppervlakte van circa 10m² per keer te behandelen.

Woca Natuurzeep (naturel, wit of grijs) voor het wekelijks onderhoud van uw geoliede parketvloer. Dit is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen. Meng 125ml product in 5 liter koud water. Reinig de vloer met een licht uitgewrongen dweil of wringmop in de lengterichting van de planken. Stop direct daarna de wringmop of dweil opnieuw in de mengeling, wring hem goed uit en veeg de vloer ermee droog eveneens in de lengterichting van het hout. Op die manier wordt de vloer slechts kort aan het vocht blootgesteld.

Woca super ontvlekker heeft u toch een vlek die moeilijk te verwijderen is dan is dit product de oplossing. Product op de vlek vernevelen en 10 tot 20 minuten laten inwerken en nadien met een in lauw water uitgewrongen doek oppoetsen. Steeds eerst een kleine test uitvoeren op een niet zichtbare plaats om na te gaan dat er geen ongewenste reacties zijn. Voor al deze producten raden wij steeds aan om de bijsluiter aandachtig te lezen en indien u hierover vragen heeft met ons contact op te nemen.

Onderhoudstype 4: Laminaat of geverniste parket

Woca Zeep voor lak voor het wekelijks onderhoud van uw laminaat of geverniste parket. Meng 125ml product met 5 liter koud water. Met een goed uitgewrongen wringmop of dweil de zeepmengeling op ca 4m² in de richting van de planken aanbrengen. Dweil nadien de vloer goed droog. Herhaal deze stappen tot de vloer volledig bewerkt is.

Woca Lacquer Care (Polisch voor lak) jaarlijks is het aan te raden om de vloer extra te beschermen tegen slijtage en krassen en om zodoende de levensduur van het oppervlak te verlengen. Eerst oppervlak goed reinigen en laten drogen. Breng de polisch voor lak (lacquer care) in een dunne laag aan met wringmop. Indien vloer aan het drogen is niet verder gaan met het aanbrengen. Laat het oppervlak 30 minuten drogen.

Voor al deze producten raden wij steeds aan om de bijsluiter aandachtig te lezen en indien u hierover vragen heeft met ons contact op te nemen.

Onderhoud Laminaat of Geverniste Parket

*Actie geldig tijdens de solden op keramische vloer- of wandtegels zolang de voorraad strekt (P10 lijm 3kg m2) bij afhaling/levering voor 01/09/2015.

×